Vsak izmed nas hitro pozabi na možnost popravila pokvarjenega mobilnega telefona. Tako zavržemo starega mobilca, čeprav bi ga lahko rešili. V večini primerov pa je okvaro dokaj preprosto rešiti. Nič ni narobe z nakupom nove naprave, vendar se tako spuščamo v nepotrebne stroške. Poleg tega pa je velika verjetnost, da smo se navadili na uporabniški vmesnik in funkcije starega telefona. Tako je popravilo telefonov morda najboljša izbira za večino ljudi. Vse to pa lahko opravimo na Gizzmo servisu, kjer nam strokovnjaki obudijo k življenju še tako trmast pametni telefon.

Popravilo telefona prihrani denar

Dandanes je nov mobilni telefon lahko dokaj drag. Temu je tako, saj se v njih skriva neomejen potencial uporabe. Novi modeli imajo vgrajene izredno hitre procesorje, močne akumulatorje, napredne kamere in operacijske sisteme. Vse to podraži nakup mobilca, katerega cena lahko presega povprečen mesečni zaslužek posameznika. Strokovnjaki z Gizzmo servisa se vsega tega zavedajo. To je tudi razlog, da nam hitro in učinkovito odpravijo različne okvare, kot so:

  • Počeno steklo telefona
  • Pregorel ali polomljen napajalni sklop telefona
  • Zamenjava matične plošče

To so samo nekatere izmed zelo pogostih okvar pametnih in klasičnih telefonov. Popravilo telefonov pa hitro odpravi tudi napake v operacijskem sistemu, težavam s spominskimi čipi ipd.

Zmanjševanje pritiska na okolje

Vsako letu se zavrže več kot 150 milijonov telefonov. Večina pa se jih ne reciklira primerno. Tako je zadostovanje potrebam trga lahko izredno stresno za naravne vire. Če pa se odločimo za popravilo telefonov, pa ne obremenjujemo okolja po nepotrebnem. Večino uporabnikov se odloči za zamenjavo mobilca vsake 18-20 mesecev. V tem času je velika verjetnost, da proizvajalec še vedno podpira svojo napravo z nadgradnjami operacijskega sistema in aplikacij. Skoraj sigurno pa imamo v tem času še vedno garancijo trgovca. Tako ni najbolj ekonomično zavreči staro napravo, ne da bi jo do konca izkoristili.

Strokovnjaki pri Gizzmo servisu pa nam po potrebi nadgradijo operacijski sistem do najvišje podprte različice za naš telefon. Tako bomo dobili največjo vrednost iz naše mobilne naprave, preden se jo odločimo zamenjati.

Ponovno učenje uporabniškega vmesnika

Vsak nov pametni telefon prinese s seboj dokaj veliko sprememb. Tako je uporabniški vmesnik drugačne oblike, aplikacije imajo morda nove funkcije in podobno. To vse je lahko dokaj moteče. Tako se moramo ponovno naučiti bližnjic, trikov in funkcij naše naprave. Stari telefon pa poznamo kot svoj lasten žep. Tako je včasih že iz praktičnih razlogov bolj smiselno popravilo telefona. Na spletni strani www.gizzmo.si pa lahko kontaktiramo strokovnjake v Gizzmo servisu, da poizvemo o stroških popravila naše stare naprave. Za novejše naprave pa lahko na omenjeni spletni strani kupimo dodatno zaščita. Tako lahko za majhen vložek zaščitimo steklo in ohišje kateregakoli mobilca.

Izognimo se izgubi podatkov

Izguba podatkov je morda največji razlog za popravilo telefonov. Dostikrat se zgodi, da nedelujoči telefon s seboj vzame vse slike, videoposnetke in podatke z aplikacij s seboj v grob. Tako ga ne moremo prižgati in pridobiti vseh uporabnih informacij z njega. Obenem pa vsi kontakti in sporočila ostanejo nedostopna. Gizzmo servis pa nam ponovno usposobi star mobilec, kar pomeni, da lahko spet dostopamo do svojih podatkov. Obenem pa dobimo za čas popravila nadomestno napravo. Tako bomo ostali dosegljivi za osebne in poslovne pogovore.

Podpora lokalnih podjetij

Veliko ljudi se ne zaveda obstoja kvalitetnih servisov v njihovi okolici. S podporo teh podjetij gradimo močnejšo skupnost in ozaveščanje. Uradni servisi so velikokrat predragi z namenom, da nas prisilijo v nakup nove naprave. Pri Gizzmo servisu pa se tehniki vedno posvetijo naši napravi in jo spravijo v popolnoma delujoče stanje za minimalne stroške.

Nastavljanje nove naprave vzame veliko časa

Nov telefon je morda na prvi pogled res zabavna zadeva. Velikokrat pa ne pomislimo na vse nastavitve, ki jih bomo morali opraviti. Tako moramo:

  • Nastaviti uporabniške račune
  • Vpisati geslo in naslov za elektronsko pošto
  • Ponovno namestiti vseh aplikacij
  • Uvoziti kontakte
  • Nastaviti ozadje in temo

Popravilo telefona nam omogoča, da ohranimo vse zgoraj naštete nastavitve. Če pa se odločimo za zamenjavo naprave, pa lahko prenesemo nastavitve na nov telefon s pomočjo različnih aplikacij. To nam prihrani ogromno časa in živcev. Tako se ne bomo lovili z ugotavljanjem gesel, iskanjem aplikacij po spominu ipd.

V vsakem primeru nam popravilo telefonov olajša življenje. Temu je tako, saj se v večini primerov mobilec pokvari nepričakovano. Tako zgubimo dostop do vseh podatkov in informacij, ki jih morda nujno potrebujemo za delo. Na Gizzmo servisu pa nam z naprednimi postopki hitro odpravijo napako in usposobijo našo staro napravo.

Članki iz iste kategorije: