Danes ima svojo spletno ali internetno stran že skoraj vsak. Prav tako pa lahko vsak na različnih portalih prav vsak najde podrobna navodila, kako izdelati spletno stran. Takšnih navodil in različnih ‘tutorialov’ na internetu kar mrgoli. Tako se zdi, da v današnjem času internetne strani ni težko narediti, četudi ne znaš programirati. Samo poiščeš dobra navodila nekje na internetu in se lotiš izdelave. Preprosto, kajne? V resnici je seveda malo bolj zapleteno.

Čeprav je spletno stran danes veliko lažje narediti kot kdaj koli prej, pa je zato še vedno treba imeti določeno znanje in spretnosti. Predvsem pa je treba vedeti, katera orodja pri tem uporabiti in na kakšen način, da bo končni izdelek tak, kot si želite.

Kako začeti?

Če se sprašujete, kako izdelati spletno stran, morate najprej poznati osnove izdelave. Lahko si pomagate z internetom in poiščete različne prispevke na to temo. Če česa ne razumete, prav tako lahko uporabite iskalnik in še malo pobrskate po internetu. Saj veste: striček Google najde vse. Tako lahko najdete video navodila o osnovah izdelave internetne strani.

Najbolje je, da na začetku pogledate več takšnih navodil in nato sledite tistemu, ki se vam zdi najbolj razumljiv in enostaven. Pri tem pa je treba vedeti, da si za začetek ne smete nalagati previsokih ciljev in pričakovanj. Ne poskušajte takoj izdelati kompleksne strani, saj vam bo to težko uspelo. Raje začnite s čim enostavnim ter nato počasi nadgrajujte svoje znanje. Saj veste: najboljše je učenje z izkušnjami, največ pa se lahko naučimo na lastnih napakah.

Izdelava spletne strani doma

Verjamemo, da lahko tudi popoln nepoznavalec programiranja danes z določenimi orodji in pripomočki, ki jih najde na spletu, lahko izdela internetno stran. Vendar tak način izdelave nikakor ni optimalen.

Začetnik, ki se šele sprašuje, kako izdelati spletno stran, bo težko naredil kakovosten izdelek v kratkem času. Z malo sreče in veliko truda mu bo zagotovo nekako uspelo izdelati spletno oziroma internetno stran, a ta bo daleč od izdelka, ki bi ga vsaj v desetkrat krajšem času izdelalo podjetje, ki se s tem profesionalno ukvarja. Če se želite z izdelavo preizkusiti kot hobi, je to dobra ideja.

Če pa si želite kakovostno internetno stran in jo nameravate izdelati sami zato, da bi prihranili, pa vam bo to le težko uspelo. Veliko pametneje je, če izdelavo spletne strani prepustite izkušenim. Recimo podjetju, kot je ms3.si.

Vsak računalnik vsebuje grafično kartico. V primeru domnevno pokvarjene grafične kartice težavo najprej diagnosticirati in ne na vrat na nos skočiti v nakup druge. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: