Praktično vsi proizvajalci tiskalnih naprav, kot so Epson, Xerox, HP, Brother in drugi izdelujejo svoje lastne barve. S tem je mišljeno to, da je posamezna kartuša za tiskalnik narejena z njihove strani. Dobimo jih ob nakupu same naprave za tiskanje. Kupiti pa jih je mogoče v raznih trgovinah z računalniško opremo ali pisarniškimi potrebščinami. Pravimo jim tudi OEM ali originalne kartuše za tiskalnik, saj so izdelane s strani proizvajalca same naprave za tiskanje. 

OEM kartuša za tiskalnik je izredno visoke kakovosti. Napolnjena pa je tudi s kakovostno barvo, ki je primerna za običajno ali bolj zahtevno tiskanje. Je pa dokaj draga za nakup, zato veliko ljudi raje poišče alternativne izvedbe kartuš, saj želijo prihraniti pri stroških vzdrževanja pisarne.

Nadomestne kartuše

Uporaba originalne opreme za računalniške naprave je vedno najbolj priporočena. Enako velja za kartuše za tiskalnik, saj ohranijo garancijo in optimalno delujejo pri uporabi. Kot prej rečeno, pa niso vedno najboljša izbira.

Kartuše za tiskalnik
Nakup nadomestni kartuš za tiskalnik je pametna odločitev

Uporaba nadomestnih kartuš je za veliko uporabnikov najboljša izbira. Izdelujejo jih različni proizvajalci, ki želijo širši publiki ponuditi bolj ugoden način izdelovanja slik in dokumentov. Velika prednost omenjenih kartuš so različne izboljšave, kot so večja prostornina rezervoarja za črnilo, bolj ekonomična poraba barve in zmožnost ponovnega polnjenja. Oblika dodatnih izboljšav nadomestnih kartuš je odvisna od proizvajalca in tudi lastnosti tiskalne naprave, ki jo uporabljamo.

Toner za laserski printer uporablja barvni prah

Računalniška tehnologija se izredno hitro izboljšuje. Laserski tiskalniki so postali zelo popularni, saj so iz leta v leto cenejši in bolj zmogljivi. Ker pri izdelavi slik in dokumentov ne uporabljajo črnila, so veliko hitrejši. Za potisk črk, številk, barv in drugih elementov uporabljajo barvni prah. Posamezni toner za laserski printer vsebuje majhne plastične delce, ki se dobesedno zapečejo na papir. S tem se potisk posameznega lista papirja zelo pohitri, kar je izredno uporabno.

Članki iz iste kategorije: