Nobenega dvoma več ni, da nam je računalniška tehnologija močno spremenila način zabave in dela. Tako imamo dandanes možnost kupiti mobilni telefon, ki je dosti podoben računalniku. S tem je mišljeno to, da lahko na njem opravimo večino opravil, ki bi jih lahko doma na prenosniku. Prebiranje elektronske pošte, komunikacija preko socialnih omrežij, kot tudi uporaba produktivnih aplikacij je nekaj, kar danes zmore vsak mobilnik z operacijskim sistemom. Res pa je, da ima vsa ta moč eno slabost. To pa je zahteva po velikem akumulatorju, ki pa se na žalost dosti hitro izprazni.

Power bank
Power bank pa je izključno namenjen reševanju težav z izpraznjeno baterijo, ko ni v bližini električnega omrežja.

Power bank hitro napolni naš mobi

Največja težava pri uporabi telefona je še vedno to, da se nam ta hitro izprazni. To je še posebej res, če na njem poganjamo zahtevne aplikacije, kot so 3D igre in druge zahtevne programe. Tako je možno, da bomo nehote hitro izpraznili akumulator. S tem pa se spravimo v zadrego, saj morda pričakujemo pomemben klic, želimo poklicati pomoč, moramo uporabiti aplikacijo za navigacijo v našem mobiju ipd. 

Power bank pa je izključno namenjen reševanju težav z izpraznjeno baterijo, ko ni v bližini električnega omrežja. To je majhna prenosna baterija, ki je sposobna hitro in učinkovit napolniti naš mobi ali druge naprave. Ravno zaradi tega razloga pa si jo lasti vedno več ljudi, saj je to edini in najboljši način, da v stiski spet ponovno usposobimo svoj pametni telefon v delujoče stanje.

Mobilni telefoni imajo veliko zmogljivosti prenosnikov

Moderni mobilni telefoni so postali izredno močni. Tako nam omogočajo, da imamo vedno na poti s seboj aplikacije, ki jih morda nujno potrebujemo. Med te lahko štejemo navigacijo, prebiralnik poštnih sporočil, uporabo mobilne banke ipd. Vsa ta priročnost pa je postala popularna med mnogimi ljudmi, saj je na svetu v obstoju že skoraj 4 milijarde pametnih telefonov.

Ker pa imajo mobiji vedno večje zasloni in sposobnost brskanja po spletu, pa so v veliko pogledih nadomestili prenosnike. Če k temu štejemo tudi zmožnost igranja vedno bolj naprednih 3D iger, pa so v mnogo pogledih prekosili veliko računalniških naprav. V vsakem primeru jih potrebujemo za opravljanje vsakodnevnih opravkov. Seveda, pa kot prej omenjeno, je njihova največja slabost, da hitro izpraznijo svoj akumulator. 

Moderni mobilni telefoni
Moderni mobilni telefoni so postali izredno močni.

Prenosni akumulatorji z majhno kapaciteto

Vedno bolj popularni so power banki z majhno kapaciteto. To pa ni nujno, ker so malenkost cenejši, kot te, ki imajo večjo kapaciteto. Skrivnost je v tem, da jih je lažje s seboj prenašati. Tako lahko kupimo power banke tudi v velikosti obeska za ključe. Mišljeni pa so za uporabnike, ki želijo na hitro usposobiti svoj mobi, pri tem pa ne želijo s seboj nositi težkega akumulatorja.

Dovolj je že, če napolnimo svoj baterijo v svojem mobiju do nekaj odstotkov. Tako bomo lahko v krizni situaciji ostali dosegljivi, dokler ne bomo v dostopu električnega omrežja. Power bank z majhno kapaciteto pa lahko tudi uporabimo za napolnitev drugih naprav, kot je prenosni bluetooth zvočnik, FM radio ipd.

Prenosni akumulatorji z visoko kapaciteto

Najbolj popularni so power banki, ki imajo visoko kapaciteto. Tako so zmožni napolniti en mobilni telefon 2x ali večkrat. Možno pa je tudi, da lahko z njimi polnimo več naprav hkrati. Pod visoko kapaciteto se štejejo naprave, ki imajo več kot 20.000 mAh oziroma miliamp ur. Taki akumulatorji imajo dostikrat tudi več izhodov, saj so mišljeni za polnjene dveh ali več naprav hkrati. 

Power bank
Najbolj popularni so power banki, ki imajo visoko kapaciteto.

Neglede na to, kateri power bank si lastimo, imajo novejše izvedbe vgrajen USB-C ali Mikro-USB izhod za hitro polnjenje same naprave. Preko USB-C ali USB 3.0 izhodov, pa je možno polnjenje drugih naprav.

Močnejše mobilne telefone je potrebno večkrat polniti

Dejstvo je, da je v boljših modelih pametnih telefonov vgrajena močna strojna oprema. Ta pa potrebuje dokaj veliko energije, da opravlja vse funkcije. Seveda pa je tudi res, da če imamo močnejši mobi, bomo tudi bolj zahtevne aplikacije na njem poganjali. Vse to pa bo hitro izpilo električno energijo iz vgrajene baterije.

To je tudi razlog, da je vedno pametno imeti s seboj power bank, neglede na to, kam se odpravljamo. Če pa mobi potrebujemo za poslovno rabo, pa je možnost polnjenja na terenu še tako bolj pomembna.

Odlične pametne telefone in drugo opremo pa lahko kupimo preko spleta na https://www.wayteq.si/si/52-mobilni-telefoni. Priporočeno je, da vedno kupimo mobitel z dolgo življenjsko dobo baterije ter kvalitetno strojno opremo, ki je seveda primerna za naše potrebe.

Članki iz iste kategorije: