S partnerjem se ukvarjava z izdelavo kozmetike, ki sva jo doslej večinoma ponujala na najrazličnejših stojnicah, saj je šlo zgolj za ljubiteljsko popoldansko dejavnost, odkar je mož ostal brez službe, pa sva se odločila, da dejavnost povečava in skušava proizvodnjo povečati do tolikšne mere, da se bo lahko v njej dejansko zaposlil.

izdelava spletnih strani

Samo prodaja na stojnicah za to ni dovolj, saj tam ne moreš nikoli prodati dovolj mil in krem, da bi se to kaj poznalo, zato je bila potrebna izdelava spletnih strani. Te naj bi najine izdelke do potankosti predstavljale in omogočale tudi spletni nakup – potrebna je bila torej tudi spletna trgovina.
Ko sva začela iskati resna podjetja, katerih dejavnost je izdelava spletnih strani, sva si seveda najprej ogledala njihove reference ter tako preverila, kaj vse so doslej že izdelali, pri tem pa sva dobila kar nekaj zamisli tudi glede končnega videza najinih strani.

Izdelava spletnih strani in oblikovanje

Na samo tehnično plat spletnega programiranja se sama ne spoznava kaj dosti, zato sva predvsem medsebojno primerjala ponudbe in vsakega ponudnika zelo veliko spraševala o tem, kaj posamezna stvar pomeni in kaj predstavlja v praksi. Tako sva hitro ugotovila, da izdelava spletnih strani ni zgolj delo za spletnega mojstra, temveč moramo sodelovati vsi trije – programer, oblikovalec in midva kot naročnika. Podala sva svoje želje in pričakovanja tako glede same funkcionalnosti strani kot glede njene oblike. Ta nama je bila zelo pomembna, saj je najina kozmetika povsem naravna, torej mora dajati takšen vtis tudi spletna stran, ki pa mora biti kljub temu že na oko prijazna, topla in nekoliko igriva. Najine stranke so namreč predvsem ženske, in oblikovanje strani je pač potrebno prilagoditi njihovemu okusu, če si želiva pridobiti še več strank.

Izdelava spletnih strani je trajala štiri tedne. Pričelo se je s seznamom vsega, kar na strani želiva, ki je bil videti kot nekakšno drevo, kjer smo razdelali meni strani in tako natančno določili njen zemljevid. Potem je bilo na vrsti oblikovanje in ponujenih nama je bilo kar nekaj predlog, iz katerih smo nato sestavili obliko, ki nama je bila resnično všeč. Nato sta tako programer kot oblikovalka začela s svojim delom, jaz sem se lotila priprave predstavitvenih besedil za podjetje in posamezne proizvode, mož pa se je lotil same proizvodnje kozmetike.

Ko je bilo vse skupaj narejeno in po več ogledih končnega izdelka tudi potrjeno, sva vložila nekaj denarja tudi v oglaševanje na spletu. Sama izdelava spletnih strani namreč čisto nič ne pripomore k prodaji, če ne znaš o njej obvestiti kupcev in jih povabiti, da pridejo na tvojo stran in se odločijo za naročilo.

Pol leta je trajalo, da sva s prodajo končno dosegla prvi zastavljeni cilj, a zaenkrat se nimava česa bati, saj številke lepo rastejo. Mož se je ravno pred dvema dnevoma tudi polno zaposlil, tako da sva to že tudi proslavila.

Pri izdelavi spletne strani je pomembno kakšno spletno gostovanje izberemo.

Članki iz iste kategorije: