VPS hosting je odlična možnost za vse, ki potrebujejo virtualni strežnik. VPS ali virtual private server se namreč lahko uporablja tako kot fizični strežnik, le da lahko tisti, ki na njem zakupi prostor, do njega dostopa virtualno oziroma mu ni treba imeti fizičnega strežnika. Slednji so namreč dragi, zasedejo veliko prostora ter jih je treba vzdrževati, zaradi česar je za marsikaterega posameznika ali podjetje virtualni oziroma VPS hosting veliko bolj ugodna možnost.

VPS hosting na Hrvaškem
VPS hosting je kratica za virtualni privatni strežnik

Katerega ponudnika izbrati za VPS hosting?

Dandanes skorajda vsak ponudnik gostovanja spletnih strani ponuja tudi VPS hosting. To pomeni, da lahko izbirate med različnimi ponudniki, zelo pomembno pa je pred odločitvijo za enega od njih preveriti, kaj točno pri njem dobite za svoj denar. Pri izbiri je tako treba biti pozoren predvsem na tehnične specifikacije strežnika oziroma na to, kako zmogljiv je ta in kaj vam omogoča. Torej je treba pred izbiro preveriti:

  • koliko prostora na disku vam je na voljo,
  • za kakšen disk gre (SSD),
  • moč procesorja,
  • velikost RAM-a
  • različne druge tehnične lastnosti.

Pred izbiro VPS preverite, kako je s podporo

Zelo pomembno je tudi, kakšno podporo vam nudi izbrani podpornik. Pred izbiro je zato treba premisliti, kaj točno potrebujete. Če boste za strežnik skrbeli sami, potem je dobro, če vam je ponudnik na voljo 24/7, kar vam bo v veliko pomoč, če bi kadarkoli prišlo do težav.

Seveda pa se lahko odločite tudi za to, da celotno upravljanje strežnika prepustite ponudniku. Ob tem obvezno preverite tudi to, kako je z varnostnimi kopijami in kako pogosto ponudnik poskrbi zanje.

VPS hosting na Hrvaškem

Če iščete ponudnika za VPS hosting, pa je pomemben kriterij pri izbiri zagotovo tudi cena. V kolikor bi želeli, da bi bila ta čim nižja, a bi kljub nizki ceni dobili odlično opravljeno storitev, vam priporočamo, da ne izbirate le med slovenskimi ponudniki, ampak se ozrete tudi na tuje.

Ugoden in zanesljiv VPS hosting
Zanesljivo VPS hosting spletno gostovanje

Priporočamo vam, da si pogledate ponudnike gostovanja na Hrvaškem, saj so tam cene zelo ugodne, kakovost storitve pa enako kakovostna kot pri nas. Tako lahko privarčujete kar nekaj denarja, zato se vam vsekakor splača razmisliti tudi o tej možnosti.

Članki iz iste kategorije: