Podjetje Xerox obstaja že več kot 100 let. V tem času se je podjetje specializiralo za izdelavo majhnih in velikih tiskalnikov ter drugih tiskalnih naprav. Njihovi laserski tiskalniki pa so morda najbolj priljubljeni pri osebnih in poslovnih uporabnikih po vsem svetu. Nekateri ljudje celo enačijo svoj tiskalnik z imenom podjetja, tudi če ga je izdelal drug proizvajalec. V tem članku se bomo posvetili prednostim, ki jih pridobimo, če uporabljamo tiskalnik omenjenega proizvajalca. Obenem pa se bomo poglobili v tehnologijo, ki jo uporabljajo laserski tiskalniki.

Laserski tiskalniki Xerox
Laserski tiskalniki Xerox pa so morda najbolj priljubljeni pri osebnih in poslovnih uporabnikih po vsem svetu.

Visoka kvaliteta fotokopij

Izdelava fotokopij je velikokrat zahtevana funkcija tiskalnika. Tako je potrebno izdelati duplikat računa, recepta, urnika in drugih listin ter dokumentov. Težava nastane, saj pogosto ne dobimo kvalitetno natisnjenega duplikata dokumenta. Razlogov za to je veliko, vendar je najpogostejši ta, da sam skener ne zmore brati dokumentov in slik v visoki resoluciji. Tako je možno, da duplikat ni uporaben. To je še posebej res takrat, če morajo biti vidne črke in drugi znaki.

Xerox tiskalniki vsebujejo visoko-kvalitetne komponente. V te pa je vključen tudi optični senzor, ki ga uporablja skener. Tako smo lahko sigurni, da bomo brez težav skenirali raznovrstne dokumene, slike ter druge listine, ne da bi sama kopija bila nečitljiva.

Podpora za raznovrstne tipe papirja

Xerox naprave za tiskanje imajo eno veliko prednost za vse uporabnike. To pa je podpora za veliko različnih vrst papirja. To je še posebej zaželena lastnost pri zahtevnih uporabnikih, kot so inženirji, slikarji, fotografi ipd., saj želijo uporabiti posebne vrste papirja. Navaden papir ni vedno najboljša izbira za različne projekte, zato veliko profesionalnih uporabnikov uporablja določen tip papirja.

Xerox naprave za tiskanje
Xerox naprave za tiskanje imajo eno veliko prednost za vse uporabnike.

Sama naprava Xerox pa že tovarniško podpira različne formate in vrste papirja. To omogoči veliko lažjo in breztežavno uporabo tiskalnika, če ga potrebujemo za več, kot samo izdelovanje vsakodnevnih listin, računov, slik in drugih dokumentov.

Velika izbira tiskalnikov Xerox

Če bomo kupili Xerox tiskalnik, lahko izbiramo med mnogimi različnimi izvedbami. Največ uporabnikov se odloči za multifunkcijsko napravo Xerox. Na izbiro pa imamo tudi bolj ekonomične laserske in navadne tiskalnike. Vsaka naprava pa je podprta z vrhunskimi servisi, ki nam hitro usposobijo tiskalnik v primeru okvare.

Laserski tiskalniki so neverjetno hitri

Dandanes postajajo laserski tiskalniki vedno bolj ugodni za nakup. Tako cena navadnih in multifunkcijskih naprav že dolgo časa pada. To pa je dobra novica za ljudi, ki želijo kupiti vrhunsko napravo za tiskanje. Laserski tiskalniki uporabljajo tonerje, ki pa ne vsebujejo barve. To pa jim omogoča, da veliko hitreje izdelajo sliko ali dokument. Sama hitrost je zelo priljubljena za poslovne uporabnike, saj sam tiskalnik ne potrebuje veliko časa, da se ogreje in prične tiskati na list papirja.

Barvni prah ima veliko prednosti pred črnilom

Tonerji ne vsebujejo navadnega črnila, kot ga najdemo v tiskalnih napravah inkjet. V njih se nahaja barvni prah, ki ga tiskalnik takorekoč zapeče na papir. Ta proces je izredno hiter in učinkovit. Omogoča pa nam tudi druge prednosti, kot so:

  • Prah se instantno posuši
  • Izredna natančnost tiska
  • Brez možnosti, da bi se prah razmazal po papirju in naši obleki, ter tako ustvaril madeže

Ker se barva zapeče na papir, ni možno, da bi se z njo umazali. Tako so madeži na oblekah, delovni mizi in drugje skoraj nemogoči.

Tonerji
Tonerji ne vsebujejo navadnega črnila, kot ga najdemo v tiskalnih napravah inkjet.

Tako kot pri ostalih podjetjih, uporabljajo seveda tudi laserski tiskalniki Xerox tonerje odlične kvalitete. Te lahko dobimo marsikje na internetu. Odlična je denimo spletna trgovina Toner123. V ponudbi lahko tudi zasledimo nove tiskalne naprave različnih priznanih proizvajalcev.

Tonerji so zanesljivi

Ena izmed največjih prednosti, ki jo imajo laserski tiskalniki, je zanesljivost. To je tudi razlog, da jih uporabljajo skoraj vsa večja podjetja, organizacije, vlade ustanove ipd. Sam tiskalnik brez težav zdrži leta in leta neprestane uporabe. Toner pa je zmožen natisnili od 1.500 do 50.000+ strani. Veliko je odvisno od vrste tiskalnika, velikosti tonerja, ter dokumentov, ki jih bomo izdelali. To tudi pomeni, da proizvajalec Xerox zagotavlja, da je tiskalnik zmožen brez težav izdelati omenjeno količino dokumentov. To dejstvo pa podpira garancija in odlični servisi.

Brez možnosti izsušitve barve

Tonerji, kot prej rečeno, ne vsebujejo črnila. Barvni prah pa je suha barva, ki jo lahko laserski tiskalnik zapeče na papir. Tako se ustvari vodo-odporen tisk, ki se ne more razmazati. Prednost samih tonerjev pa je tudi ta, da se ne morejo izsušiti. Tako lahko brez težav tiskalnik uporabljamo za občasno tiskanje. Pri tem pa ne bo nevarnosti, da bi se barva izsušila.

V vsakem primeru je uporaba laserskega tiskalnika priporočena za vsakdanje in profesionalne uporabnike. Pri tem pa se je potrebno zavedati, da je sama tiskalna naprava malo dražja od klasičnih izvedb, ki delujejo na črnilo. Temu je tako, saj je laserski tiskalnik izredno vzdržljiv ter ima sposobnost izdelovanja ogromnih količin dokumentov in slik z enim tonerjem.

Članki iz iste kategorije: