Dejstvo je, da v zadnjih desetletjih živimo v svetu, ki je prepojen z računalniki in drugimi tehnološkimi napravami. Pravzaprav tehnologija prevladuje na prav vseh področjih našega življenja. Poudarja pa se zlasti pomen digitalne pismenosti – tako za odrasle kot tudi najmlajše osebe.

Na sploh nam digitalni svet ponuja številne prednosti oziroma koristi. Po drugi strani pa vam nepravilna raba ter nerazumevanje tehnologije lahko prinašata raznovrstne nevarnosti. In čeprav imate vsaj nekaj znanja o tem, je to lahko povsem nepredmetno, v primeru če nimate primerne računalniške opreme. K sreči si to lahko dandanes omogočite na precej preprost način, saj obstajajo številne ugodnosti. Ena od njih so tudi digitalni boni za nakup računalniške opreme v vrednosti 150 evrov.

Spodbujanje digitalne vključenosti

V Državnem zboru je bil pred nedavnim sprejet Zakon o spodbujanju digitalne vključenosti, v katerega so vključeni tudi digitalni boni. Ti vam torej omogočajo nakup računalniške opreme pa tudi udeleževanje na računalniških tečajih.

Samsung LED monitor
Digitalni boni za nakup računalniške opreme bodo omogočali tudi nakup LED monitorjev

Ključni cilj omenjenega zakona je torej spodbujanje digitalne vključenosti. Z digitalnimi boni lahko kupite nove, rabljene ali obnovljene kose računalniške opreme. V praksi pa to zagotovo pomeni, da bomo lahko že letos zagnali največji program e-opismenjevanja v naši zgodovini. Prvi prejemniki tovrstnih bonov bodo osnovnošolci zadnje tirade, dijaki pa tudi študentje. Do bonov so prav tako upravičeni vse osebe, ki so starejše od 55 let. Slednji se bodo morali udeležiti subvencioniranih tečajev digitalnih veščin.

Kdaj bodo na voljo prvi digitalni boni?

Za nakup računalniške opreme bodo prvi digitalni boni na voljo od 15. junija 2022. Prejemniki bodo že seznanjeni z vsemi pogoji pa tudi postopki koriščenja, saj so tovrstni boni zasnovani podobno kot turistični. Upravičenci bodo lahko bone koristili pri nekaterih prodajalcih računalniške opreme. Na seznamu takšnih ponudnikov je tudi podjetje Anni.

V prodajalni Anni boste torej lahko upravičenci kupili novo ali pa rabljeno opremo, na primer namizni ali prenosni računalnik, monitor, tablico, spletno kamero. Odlična novica je še ta, da bodo digitalni boni za nakup računalniške opreme znotraj ene družine združljivi.

Ob vsem omenjenem pa se seveda sprašujemo, ali bodo do digitalnih bonov kdaj upravičene tudi preostale ciljne skupine. To možnost pa zaenkrat zakon pušča še povsem odprto.

Kaj vse vam ponuja računalniška trgovina Anni

Če vas zanima računalniška trgovina, ki ponuja kar največ opreme, se splača obiskati podjetje Anni d. o. o. Kaj vse vam ponuja, si lahko ogledate tudi v njihovi spletni prodajalni. Kot smo že omenili, bo v prihodnjih mesecih tovrstni ponudnik zelo oblegan, saj bo omogočal tudi uveljavitev digitalnih bonov.

Hvala Anni.si za dual PC. Moj setup 2021.

Izdelki s področja računalništva

Računalniška trgovina Anni je zlasti poznana po kakovostnih izdelkih s področja računalništva. V prodajalni, tudi spletni, so vam na voljo namizni računalniki, prenosni računalniki, tablični računalniki, telefoni, torbice in dodatki, periferija, računalniške komponente, tiskalniki ter skenerji, monitorji, kartuše in tonerji, omrežna oprema, varnostne rešitve, programska oprema, CD, DVD, USB ključki, SD kartice, pisarniška in POS oprema.

Prenosni računalnik ali laptop
Digitalni boni za nakup računalniške opreme bodo na voljo tudi za nakup prenosnega računalnika

TV, VIDEO in AVDIO izdelki

Računalniška prodajalna je odlično založena tudi z raznovrstnimi TV, VIDEO in AVDIO produkti. Na voljo so kakovostni in cenovno dostopni projektorji, predvajalniki avdio in video, video ter športne kamere, HI-FI zvočniki, žične in brezžične slušalke, AV sprejemniki, HI-FI sistemi, avtoakustika, prenosni radio, diktafoni, nosilci ter AV dodatki, LED sijalke.

FOTO in GPS izdelki

Trgovina Anni vam omogoča tudi nakup najrazličnejših foto ter GPS izdelkov. Na razpolago so digitalni fotoaparati, foto dodatki, ne nazadnje tudi športne ure in zapestnice.

Izdelki za zabavo in prosti čas

Dobro založena računalniška prodajalna vam ponuja tudi številne produkte, ki jih lahko koristno uporabite v svojem prostem času oziroma za zabavo. To so igralne konzole, dodatki za igralne konzole, igre, družabne igre pa tudi oblačila.

Izdelki v akciji

Splača se vam pobrskati tudi v kategoriji izdelkov v akciji. V tem hipu so na primer v akciji brezžični router oziroma usmerjevalnik, brezžična tipkovnica, ojačevalec WI-FI signala, baterije, brezstična miška.

Anni blog

Izjemno koristna plat ponudnika računalniške opreme je tudi njegov blog, ki je poimenovan kar po imenu prodajalne. V Anni blogu lahko prejmete številne koristne informacije, ki so jih med drugim zapisali tudi strokovnjaki.

V enem od preteklih blogov si torej lahko podrobneje preberete, kaj so digitalni boni, komu vse so namenjeni, kje ter kdaj se bodo lahko koristili ter še mnogo več. Zapisi so kratki, jasni pa tudi nadvse zanimivi in poučni.

Članki iz iste kategorije: