Naj vam na začetku kar odgovorimo na naslovno vprašanje: da, potrebujete SSL, to je certifikat, ki dokazuje, da je vaša spletna stran zaupanja vredna in varna. Če ga še nimate, je sedaj čas, da ga naročite!

SSL certifikat ni samo eden

Ste lastnik spletne strani in odločili ste se, da ta potrebuje tudi SSL certifikat. Ko kontaktirate ponudnika, pri katerem se da kupiti takšne certifikate, vam ta zastavi novo vprašanje: »Katerega pa?« Certifikat SSL namreč ni samo eden, ampak obstaja več certifikatov takšne vrste – razlikujejo se glede na to, kaj omogočajo oziroma nudijo pa tudi glede na ceno.

ssl

Kateri certifikat potrebuje vaša spletna stran, je odvisno od tega, za kakšno stran gre. Najcenejši certifikati so namenjeni preprostim osebnim spletnim stranem, ki so v lasti fizičnih oseb, pa tudi samostojnim podjetnikom in manjšim podjetjem. Če pa spletna stran rokuje z bolj občutljivimi podatki svojih uporabnikov, kot so na primer bančni podatki oziroma podatki o kreditnih karticah, potem je treba izbrati takšen certifikat, ki omogoča najvišjo varnost.

Sama cena pa ni odvisna le od kakovostni oziroma stopnje zaščite posameznega certifikata, ampak tudi od možnosti njegove uporabe in od tega, koliko časa boste certifikat lahko uporabljali na svoji spletni strani. Navadno se takšen certifikat kupi za eno leto, lahko pa ga kupite tudi za uporabo za več let, če veste, da ga boste potrebovali za daljše obdobje, s tem pa tudi prihranite.

SSL za Facebook aplikacije

Če na svojo spletno stran želite namestiti kakšno Facebook aplikacijo, boste prav tako potrebovali SSL certifikat, saj tako zahteva Facebook, ki svojim uporabnikom želi zagotoviti najvišjo mogočo varnost. Enako velja tudi za nekatere druge aplikacije, ki jih želite vgraditi v svojo spletno stran.

Poskrbite za varnost svojih uporabnikov

Zaščita osebnih in drugih pomembnih podatkov je na spletu zelo pomembna, zato je prav, da jo lastniki spletnih strani zagotovijo svojim uporabnikom oziroma obiskovalcem, kar omogočajo tudi različni varnostni certifikati.

Zanje se splača odločiti, ker:

  • omogočajo večjo varnost,
  • povečajo kredibilnost strani,
  • z njimi dobite več zaupanja pri obiskovalcih,
  • so z njihovo pomočjo osebni podatki vaših uporabnikov bolj varni,
  • takšne certifikate zahteva Facebook in nekatera druga podjetja za svoje aplikacije,
  • so takšni certifikati nujni, če želite na svoji spletni strani uvesti poslovanje s kreditnimi oziroma bančnimi karticami,
  • je treba poskrbeti za zaščito podatkov o vaših uporabnikov,
  • z njimi lahko preprečite različne zlorabe in kraje osebnih podatkov in podatkov o bančnih karticah.

Restavriranje diska je strokoven izraz, ki ga uporabljamo pri reševanju podatkov iz okvarjenega diska. Preberi več …

Članki iz iste kategorije: